Queen + Adam Lambert in mei 2020 naar Ziggo Dome

Rockformatie Queen + Adam Lambert staat op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei 2020 in Ziggo Dome, Amsterdam. De shows zijn onderdeel van de Europese tak van de veelgeprezen Rhapsody Tour.

Het is de eerste Europese tour sinds het succes van de met Oscars bekroonde film Bohemian Rhapsody, over de legendarische band Queen en toenmalig frontman Freddie Mercury. De biopic is de meest succesvolle biografische muziekfilm tot nu toe. Dankzij Bohemian Rhapsody kwam een nieuw publiek op de muziek van de baanbrekende band af. Queens originele soundtrack is het hoogst genoteerde album van de band in de VS in 38 jaar en in Noord-Amerika verkocht de rockgroep in de eerst helft van 2019 zelfs meer platen dan welke andere artiest dan ook.

Sinds 2004 treden de originele bandleden Brian May en Roger Taylor op onder de naam Queen +. Het eerste optreden met Adam Lambert was tijdens de finale van American Idol in 2009, waarna de heren vanaf 2011 al meer dan tweehonderd keer samen hebben gespeeld. Hoewel Lambert Mercury niet vervangt, wordt hij wel als waardig opvolger van de iconische zanger gezien.

De Rhapsody Tour heeft al succes gehad in Noord-Amerika, waar de technische vooruitgang van de show werd geprezen en waar aan extravagantie en visuals geen gebrek was. Setdesigner Ric Lipson noemt het ‘de meest spectaculaire tour van de band tot nu toe’. De Queen + Adam Lambert-formatie was in 2018 voor het laatst in Nederland.

Foto: Kim Balster

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.