U2 deelt trailer van nieuw album Songs Of Surrender (nieuws)

u2-ziggo-dome

In zijn recente boek Surrender had frontman Bono het er al over: er komt een nieuw U2-album met heropnames van veertig nummers. Inmiddels heeft de band ook de releasedatum van Songs Of Surrender bekendgemaakt (17 maart) en een trailer vrijgegeven, waarin de nieuwe versie van de hit Beautiful Day te horen is.

Songs Of Surrender is het eerste U2-album sinds Songs Of Experience (2017). Zoals Rolling Stone meldt, heeft The Edge in een handgeschreven brief aan fans van de band al iets verteld over de aanleiding voor het maken van de plaat: “Feit is dat veel van ons werk geschreven en opgenomen is toen we nog een stel jonge mannen waren. Die songs hebben nu een iets andere betekenis voor ons. Sommige daarvan zijn met ons meegegroeid en andere zijn we ontgroeid, maar we zijn niet vergeten wat ons in eerste instantie bewoog om die nummers te schrijven.” Ook zegt de gitarist dat Songs Of Surrender begon als een experiment, maar dat het project al snel een obsessie werd voor de band: veel vroege U2-songs kwamen in aanmerking voor een nieuwe interpretatie.

Welke veertig songs in een nieuw jasje gestoken zijn, is nog niet bekend. Wel stond het hierboven al genoemde boek van Bono ook al in het teken van veertig nummers uit de U2-geschiedenis. Van één lied weten we in ieder geval zeker dat er een plek voor gereserveerd is op Songs Of Surrender: in de korte trailer hieronder krijg je een voorproefje van de heropname van Beautiful Day. De oorspronkelijke versie verscheen in 2000 en leverde de groep de eerste Nederlandse nummer 1-hit op.

Foto: Tineke Klamer
U2 in Ziggo Dome, 7 oktober 2018

1 Reactie

  1. Detlev Lassche 2 februari 2023 Reageer

    Als doorwinterde U2-fan die zichzelf de bijnaam The Vertigo Hunter gaf vind ik dit een magere afspiegeling van U2 haar nieuwe richting. Volgens mij is het de zoveelste marketing stunt om de fans wakker te houden, niet stil. De honger naar wat ik denk het laatste U2 album en Tour die 720* gaat heten: Go or not Go en zal op VertiGo worden gehouden! Plaats van handeling: TarragaGoNa (ESP).
    U2&WE? Are Pelgrims on our way! Love and light my way U2!

    The Vertigo Hunter better knowin g as Detlev Lassche, Underground Oldenzaal.

    MISS YOU SUGAR. .. … 14:’40’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.