Ghost in RTM Stage (fotoverslag)

 • ghost-rtm-stage

Wie had in 2011, toen Ghost in het Utrechtse Tivoli als voorprogramma van Paradise Lost zijn eerste Nederlandse show gaf, kunnen denken dat deze Zweedse pseudo-satanische rockers iets meer dan een decennium later een stadionrockband van formaat zouden zijn? In een lekker volle RTM Stage, de in 2020 geopende zaal in Rotterdam Ahoy, bewezen Papa Emeritus IV (oftewel Tobias Forge) en zijn gemaskerde makkers dat ze die status inmiddels ruimschoots verdiend hebben.

Met een ware ‘greatest hits-setlist’ – slechts vier songs van het overigens uitstekende nieuwe album Impera werden gespeeld – overdonderen Papa en co. het publiek met een even bombastische als meeslepende show vol poppy refreinen, denderende gitaarriffs en Forge’s catchy zanglijnen. Vergeet KISS en Slipknot: anno 2022 is Ghost de beste gemaskerde en/of geschminkte rockband.

Ghost in RTM Stage, Rotterdam
Gezien op zondag 17 april 2022
Foto’s door Cristel Brouwer
Meer lezen over Ghost? Bekijk hier Lust For Life 119, met een uitgebreid artikel over het nieuwe album Impera!

3 Reacties

 1. Daan 18 april 2022 Reageer

  Super concert, maar wat een verschrikkelijk ongeorganiseerd zooitje bij de RTM zaal. Nooit meer.

  • dRichardK 19 april 2022 Reageer

   Oh wat was er dan ongeorganiseerd?. Ik ben zonder problemen binnengekomen, binnen 2 minuten bier bij de bar kunnen halen. Ja het personeel was volgends mij vrij nieuw. toiletten waren netjes, de vloer bleef redelijk schoon. goed systeem met het statiegeld. Kortom ik heb niks gemerkt van een ongeorganiseerd zooitje

 2. Peter 30 april 2022 Reageer

  Wat ik nergens teruglees is het geluid. Ons plezier is behoorlijk verminderd doordat we aan het eind van de avond een flinke piep in de oren hadden, met gebruik van oordoppen. Een rockconcert hoort luid te zijn, maar dit sloeg nergens op RTM!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.