Artikelen door Thomas Spiekerman

Thomas Spiekerman

Recensent bij Lust For Life. Heeft een voorliefde voor singer-songwriters, maar geniet met net zoveel passie van een goed bluesconcert op fijne folkplaat.

 • Madrugada in Paradiso

  Toen de Noorse rockband Madrugada aankondigde een concerttour te doen waarbij het album Industrial Silence centraal staat, vlogen de kaarten binnen een mum van tijd de deur uit. Het resultaat: strak uitverkochte shows vol fans vanaf het eerste uur. Zo ook Paradiso.

 • Blue October in Melkweg

  Zelden worden depressies zo rauw en puur tot songs verwerkt als Blue October dat doet. Zanger Justin Furstenfeld gaat op het podium van Melkweg letterlijk en figuurlijk op zoek naar het licht.

 • Neil & Liam Finn in Paradiso

  Neil Finn blijft een drukke muzikant. Naast optredens als deel van Crowded House en The Finn Brothers, betreedt hij nu samen met zijn zoon het podium onder de naam Neil & Liam Finn. Hun dromerige songs worden afgewisseld met pa's oudere hits.

 • U2 in de Ziggo Dome

  In de Ziggo Dome gaf U2 een verrassende, onvoorspelbare show die inhoudelijk en qua entertainment alle kanten op schoot, maar toch heel erg U2 bleef.

 • Bospop 2018 – festivalverslag

  Het was flink genieten tijdens Bospop 2018 te Weert - van het zomerse weer en de gemoedelijke sfeer, maar zeker ook van de fijne muziek van o.a. Simple Minds, UB40, Live en Billy Idol.

 • Paul Simon in de Ziggo Dome

  Kippenvel bleef achterwege bij de eerste van twee afscheidsshows van Paul Simon in de Ziggo Dome. Een feestje werd het wel.

 • Pinkpop 2018 – festivalverslag

  Pinkpop 2018 zal voor altijd verbonden blijven met de aanrijding die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond. Een verschrikkelijke tragedie die als een molensteen om een verder geweldige editie van Pinkpop heen zal blijven hangen.

 • Art Garfunkel in Koninklijk Theater Carré

  Het concert van Art Garfunkel in Carré was allesbehalve zuiver en perfect, maar met veel sterke momenten, bevlogen vertelde verhalen en een ontroerende afsluiter kwam het toch nog goed.

 • Gregory Porter & Metropole Orkest in Carré

  Wat is er naast zijn karakteristieke warme stem nu nog meer zo onweerstaanbaar goed aan Gregory Porter? Lust For Life was aanwezig tijdens het eerste van drie concerten in Carré om op deze vraag een antwoord te vinden.

 • The War On Drugs in AFAS Live

  The War On Drugs stond in een uitverkochte AFAS Live, maar gaf een optreden met de spanningsboog van een Dire Straits-concert zonder de hits.