Liam Gallagher – Knebworth 22 (recensie)

liam-gallagher-knebworth22

Knebworth 22 bewijst dat Liam Gallagher nog steeds een prima show kan neerzetten

Eens in de zoveel tijd staat de mainstream-pers er weer vol mee: komt er dan tóch een Oasis-reünie? Het is niet verwonderlijk dat dergelijke geruchten meestal al dan niet subtiel worden aangewakkerd door Liam Gallagher zelf, want zijn solocarrière blijft op alle fronten wat achter bij die van broer Noel. Dat hij echter nog steeds een prima liveshow kan neerzetten, bewijst Knebworth 22, de registratie van zijn beide solo-optredens in het legendarische Engelse park, 26 jaar nadat Oasis er zijn grootste triomf vierde.

Gallagher is uitstekend bij stem, zijn band speelt bevlogen en het publiek heeft er duidelijk extreem veel zin in. Het resulteert in een heerlijk nostalgisch Oasis-avondje; niets minder maar zeker ook niets meer. Want laten we eerlijk blijven: behalve het fijne Everything’s Electric blijven alle solotracks in de setlist mijlenver achter bij de klassiekers van Liams voormalige band. En precies daar zit hem het grootste verschil met Noel.

Bekijk hier meer cd-recensies van muziekblad Lust For Life. Meer lezen over Liam Gallagher? Bekijk hier Lust For Life 066, met een coverstory over Oasis!

3 / 5 stars     

2 Reacties

  1. Dennis 13 augustus 2023 Reageer

    Liams solo carriere blijft op alle fronten achter ten opzichte van die van noel?? Hij verkoopt meer platen meer concert kaartjes en zn live shows zijn ook nog eens tien keer leuker

    • Arnoud 19 augustus 2023 Reageer

      Inderdaad! Als de recensie voor 2017 was geschreven had ie recht van spreken maar inmiddels slaat dit helemaal nergens meer op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.