Artikelen door Inge van Nimwegen

Inge van Nimwegen
 • Finn Andrews: ‘Ik voelde mij een bedrieger’

  Voor velen kwam het als een verrassing dat Finn Andrews de studio indook zonder zijn collega’s van The Veils, met als resultaat het album One Piece At A Time. In de aanloop naar solo-optredens in Nederland vroeg Lust For Life de zanger om uitleg.

 • Dawn Brothers: ‘Het is niet alsof wij ons de hele dag in de sixties wanen’

  Het is een van de leukste uitwassen van Record Store Day 2019: de samenwerking tussen Dawn Brothers, DeWolff en Tim Knol op de ep Next Of Kin. Lust For Life sprak in Amsterdam met enkele van de hoofdrolspelers over dit unieke project.

 • UB40 ft. Ali & Astro in Ziggo Dome

  Het is lekker rustig vertoeven de Ziggo Dome: reggae is nog steeds populair in Nederland, zo blijkt uit het concert van de heren van UB40. Hoewel, van dé heren van UB40 valt anno 2019, het veertigjarig jubileum van de groep, niet te spreken…

 • Amy Macdonald in TivoliVredenburg

  De Schotse singer-songwriter Amy Macdonald brak ruim tien jaar geleden door met de hits This Is The Life en Mr. Rock & Roll. Na vier platen vond zij het wel tijd voor een Best Of-album: Woman Of The World en deze show in de Grote Zaal van TivoliVredenburg staat in het teken van die verzamelaar.

 • Scott Walker (76) overleden

  De invloedrijke muzikant Scott Walker, bekend van The Walker Brothers en vele geprezen soloalbums, is op 76-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

 • Fleetwood Mac, Slash, The Cure en Elbow op vijftigste Pinkpop

  Het programma van de jubileumeditie van Pinkpop is compleet. Naast het eerder bekendgemaakte Fleetwood Mac en Mumford & Sons staan ook o.a. Slash & Myles Kennedy, The Cure, Elbow en Lenny Kravitz van 8 tot 10 juni op het podium in Landgraaf.

 • In memoriam: Talk Talks Mark Hollis (1955-2019)

  Mark Hollis, de medeoprichter, zanger en tekstschrijver van Talk Talk, is op 64-jarige leeftijd overleden. De band werd bekend met hits als It's My Life en Such A Shame.

 • Vijftig jaar Woodstock wordt gevierd met nieuw festival Tribute To Woodstock

  Het is dit jaar een halve eeuw geleden dat het legendarische festival Woodstock plaatsvond en daarom wordt op 1 juni Tribute To Woodstock georganiseerd in het Brabantse Loosbroek.

 • Tears For Fears in AFAS Live

  Tears For Fears betreedt het podium terwijl popzangeres Lorde’s versie van Everybody Wants To Rule The World door de AFAS Live klinkt. De band neemt het moeiteloos over van Lorde en bewijst vanavond: niemand doet Tears For Fears zoals Roland Orzabal en Curt Smith dat zelf doen.

 • Slayer in de IJsselhallen

  Slayer speelde tijdens de Final World Tour in de IJsselhallen. Alhoewel de zaal niet bepaald de beste akoestiek had, was het toch een waardig Nederlands afscheid van de band.